Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Monumentendag Aardenburg 2023

september 9, 2023 - september 10, 2023

Op deze bijzondere dag vieren we de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van onze geliefde stad. Als oudste stad van Zeeland heeft Aardenburg een schat aan historische monumenten en betoverende plekken die wachten om ontdekt te worden.

Dit jaar nemen we je mee op een reis door de tijd, terwijl we de deuren openen van enkele van onze meest fascinerende monumenten. Laat je betoveren door de middeleeuwse pracht van de Sint-Baafskerk, waar de eeuwenoude architectuur en kunst je zullen verbazen. Bewonder de verfijnde details van het Stadhuis, dat zijn grandeur uit de 16e eeuw heeft weten te behouden.

Verken de mystieke overblijfselen van de Romeinse nederzetting, waar je je kunt voorstellen hoe het leven er duizenden jaren geleden uitzag. Ontdek de charmante steegjes en historische panden die het hart van onze stad vormen, en luister naar de verhalen die ze te vertellen hebben.

Monumentendag is niet alleen een gelegenheid om ons erfgoed te bewonderen, maar ook om te leren en te ervaren. Neem deel aan rondleidingen, lezingen en workshops die je inzicht geven in de geschiedenis en de waarde van onze monumenten. Ontmoet lokale historici en enthousiaste gidsen die met trots hun kennis met je delen.

Gegevens

Begin:
september 9, 2023
Einde:
september 10, 2023

Locatie

Aardenburg