Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomerpodium Casa Portiera ABC

augustus 20, 2023 @ 14:30 - 17:00


Op zondag 20 augustus 2023 van 14.30 tot 17.00 uur organiseert Casa Portiera ABC in Aardenburg haar jaarlijkse zomerpoëziepodium. We hebben een mooie line-up bestaande uit drie geweldige dichters: Delphine Lecompte, Ingmar Heytze en Sabine Kars. thisgirlslife Ilona verzorgt de muziek. En de locatie aan de rand van Aardenburg – het Hof van Bollé – helpt ook heel erg mee.

Delphine Lecompte (1978) debuteerde in 2009 met de bundel De dieren in mij die dubbel bekroond werd. Daarna volgden onder meer Blinde Gedichten, Dichter, bokser, koningsdochter, Western en Vrolijke verwoesting. Behalve in boekvorm verschenen haar gedichten ook in diverse literaire tijdschriften als De Brakke Hond, de Poëziekrant, Tirade en nY. Sinds juni 2020 schrijft ze geregeld columns voor Humo. Lecompte was stadsdichter van Damme en werd in 2021 museumdichter van Brugge. De stad distantieerde zich wel van haar omdat zij pleitte tegen de demonisering van pedofielen. Zij noemt zichzelf ‘Beschermvrouwe der verschoppelingen’.

Sabine Kars (1971) woont sinds kort in Deventer. In 2020 verscheen haar debuutbundel Hoofdkwartier. Haar poëzie werd, in het Nederlands én vertaald, opgenomen in meerdere bloemlezingen, gepubliceerd in verscheidene literaire tijdschriften en aangebracht op gevels en deuren. Ze stond op diverse planken en was menigmaal te horen in radioprogramma’s. In 2021 werd het album In a breath’s length uitgebracht. Een internationaal samenwerkingsproject op initiatief van componist en muzikant Flowermouth. Sabine gaf haar stem aan twee albumtracks en schreef de tekst voor het openingsnummer De waanzin is in iedereen.

Ingmar Heytze (1970) schrijft poëzie voor mensen die niet van gedichten houden. Hij dicht graag in opdracht en treedt geregeld als dichter aan op radio en televisie. In 2000 was hij de eerste huisfilosoof van het Centraal Museum en van 2009 tot 2011 de eerste officiële Utrechtse Stadsdichter. Acht jaar later ontving hij de C.C.S. Croneprijs voor zijn oeuvre en in 2016 de Maartenspenning van de stad Utrecht. Als columnist en essayist schreef hij onder meer voor Onze Taal, Kijk, de Volkskrant, NRC, Trouw en AD Utrechts Nieuwsblad. Solo of met zijn band Asfaltfeeën trad hij op van studentenhuiskamers tot popfestival Lowlands en op allerlei podia daartussenin, waaronder zeven edities van de Nacht van de Poëzie.

‘Ingmar Heytze is in zijn eentje The Beatles van de Nederlandse poëzie’ (Joost Zwagerman).

‘Meeslepend en bedwelmend tegelijk, een feest om te lezen… Een ongelofelijk goede voordrachtsdichter’ (Ronald Giphart).

‘Te lang is Heytze het slachtoffer geweest van het vooroordeel dat populariteit en platitude noodzakelijkerwijs elkaars synoniem zijn. In Heytzes wereld worden normaliteit en abnormaliteit met elkaar geconfronteerd. Hoewel zijn toon onmiskenbaar Nederlands is, heerst er in zijn verzen ook een soort Belgische, surrealistische liefde voor het afwijkende’ (Luuk Gruwez).

‘In de gedichten van Ingmar Heytze worden ouderwets en nieuw, traditie en populair, citaat en kreet met de grootste mate van achteloosheid verenigd. Achter zoveel achteloosheid gaat het hyperbewustzijn schuil van wat andere dichters aan het doen zijn en wat de dichters vóór hem hebben gedaan. Ingmar Heytze parodieert Gorter en Kopland, gebruikt regels uit bestaande gedichten en liedjes en toch wekt hij niet één moment de schijn van geleerdheid. Hij is een cultuurproduct, schrijvend met het gemak van een natuurtalent’ (Gerrit Komrij).

thisgirlslife Ilona vertelt muzikale verhalen waarin ze je meeneemt op een reis door het leven. Zij brengt je in vervoering met haar loopstation. Ilona bracht meerdere clips uit, stond op Big Rivers, speelde in Paradiso en maakt kleine theaterproducties.

 

 

Gegevens

Datum:
augustus 20, 2023
Tijd:
14:30 - 17:00
Site:
https://www.facebook.com/casaportieraabc/

Organisator

Casa Portiera ABC
E-mail
info@casaportiera-abc.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Het Hof van Bollé
Molenpad 1
Aardenburg,
+ Google Maps